5 tipp, hogyan készüljünk az állásinterjúra!

Holnap állásinterjúnk lesz és még nem készültünk fel rá kellőképpen? Ha már az utolsó pillanatra hagytunk mindent, fogadjuk meg a z alábbi tanácsokat, melyek jó útravalóul szolgálhatnak az interjúra való készülésben.

1.Nézzük át a megpályázott pozícióval kapcsolatos álláshirdetést és emeljük ki belőle azokat a követelményeket, melyeket a legfontosabbnak tartunk. Ezt követően gondoljuk át, hogy a múltban milyen szakmai tapasztalatokat szereztünk és példákkal illusztráljuk, hogy miért mi vagyunk a tökéletes jelölt az adott pozícióra.

2.Szakmai múltunkat emeljük ki az interjú során, részletesen beszámolva feladatainkról és elért eredményeinkről.

3.Nézzünk utána a cég profiljának. Az interneten keressük fel a cég weboldalát és olvassunk vállalati PR cikkeket, hogy minél több információ birtokába jussunk.

4.Gondoljuk át, milyen kérdésekkel fogjuk bombázni az interjúztatót. Fogalmazzunk meg magunkban kb. 3-5 kérdést, melyeket az interjún majd felteszünk.

5.Végül készüljünk konkrét válaszokkal az olyan sztenderd interjúkérdésekre, mint például: „Miért hagyta ott az előző állását?", „Miért gondolja azt, hogy Ön a megfelelő jelölt erre a pozícióra?", „Mi a fizetési igénye?" stb.