Adományvonal a hajléktalanokért: vissza a munka világába

vissza a munka világábaMagyarországon jelenleg több tízezer ember él tartósan fedél nélkül. A Menhely Alapítvány több mint 20 éve szervez programokat azzal a céllal, hogy az otthontalan embereknek segítsen újra talpra állni. Az alapítvány az adományvonal támogatásával olyan komplex programot szeretne útjára bocsátani, amely egyszerre motiválja a hajléktalan embert a kitörésre, és egyúttal önkéntesek bevonásával a társadalmi figyelmet is ráirányítja a kérdésre, a segítség konkrét lehetőségeire.

A program első felében magát a fedél nélküli embert vonják be a programok szervezésébe: az otthontalan emberek előadásokat tartanak a hajléktalanságról iskolákban, felsőoktatási intézményekben, érzékenyítőtréningek trénerei lesznek munkahelyek felé kiajánlott programokban, belekóstolnak az újságírásba. A program második felének célja az otthontalanoknak a társadalomba, a munka világába való visszailleszkedésének támogatása. Ennek érdekében az alapítvány személyre szabott képzési tervvel, tréningekkel és munkakeresési támogatással segíti a programban résztvevőket.

A hello holnap! Adományvonal 2012 szeptemberétől a 1788-as szám mellett már a 13688-as számon is hívható, majd 2013. január 1-től kizárólag a 13688-as új számon lesz elérhető.

A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint. A szeptember és október hónapban beérkező hívások díja teljes egészében a Menhely Alapítványé lesz - közölte a Magyar Telekom hétfőn az MTI-vel.

HR Portál